Agenda

AFGELAST: Modelspoorshow Vaassen 2020

Datum: 14 2020 10:00 tot 15 2020 16:00
Details:

De show is afgelast vanwege de maatregelen tegen verspreiding van COVID19

Modelspoorgroep IJsselland presenteert op 14 en 15 maart haar modulebaan naar Nederlands voorbeeld in schaal H0 (half nul, 1:87). Deze baan bestaat uit zo'n 20 aaneengekoppelde modules van 1,20 meter lang. Er zal intensief worden gereden met vele treinsamenstellingen zoals die momenteel op ’s lands spoorwegen te zien zijn, dan wel in vroegere tijden te zien zijn geweest. Van "Hondekop" treinstellen uit 1954 tot bijzonder lange goederentreinen met moderne dubbeltractie locomotieven, waar modelfiguurtjes tot in oneindigheid voor de spoorwegovergang moeten blijven wachten. De treinen worden volledig analoog met de hand bestuurd.


Met de privé modelspoorbaan van de Eper modelbouwer Jan Kip wordt uitgebreid aandacht gegeven aan wat er op het gebied van computerautomatisering en digitale besturingssystemen allemaal mogelijk is om een treinbaan te bedienen. Op de 7,2 x 1,4 meter grote baan maken tientallen treinstellen willekeurige bewegingen door elkaar. Zo veel treinen tegelijkertijd laten rijden is onmogelijk handmatig te doen. Alles verloopt volledig automatisch en is ook op een beeldscherm te volgen. Of dat ook allemaal zonder ongelukken gebeurt, kunt u zelf aanschouwen.

Collega vereniging de Vames komt met hun USA modulebaan.

 
Dorpscentrum ‘De Wieken’ is te vinden aan de Molenstraat 15 te Vaassen en de Modelspoorshow is voor iedereen gratis toegankelijk op zaterdag 14 maart van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag 15 maart van 10:00 tot 16:00 uur. 

Plaats: Vaassen
Locatie_adres: Molenstraat 15
Locatie: Dorpscentrum De Wieken

Onze modelspoorbaan bij uw evenement?

Klik hier

voor meer informatie en vraag naar de mogelijkheden