Agenda

Noordspoor 2019

Datum: mrt 30, 2019 16:00:00
Details:

Aanleiding voor dit evenement is het ontbreken van een groot modelspoorevenement in de drie Noordelijke provincies. Onder een inventarisatie van de vele modelspoorverenigingen in het Noorden en uit navraag bij individuele verkopers (standhouders) blijkt er behoefte te bestaan een dergelijk jaarlijks groter modelspoorevenement in Noord Nederland. Op dit moment zijn er wel veel kleine verenigingsbeurzen en onze datum is daarom ook met betreffende verenigingen afgestemd.

In het Fries Congrescentrum Drachten (FCD) staat de goed verlichte evenementenhal van maar liefst 5500m2 ter beschikking voor deze eerste editie van NOORDSPOOR. Wij hebben goede ervaringen met deze ruime zaal opgedaan bij het organiseren onze jaarlijkse autominiaturenbeurs en modelbouwshow (foto).

Noordspoor is breed van opzet en biedt alles op modeltreinen gebied. Tientallen modelspoor-verenigingen, modelspoor bouwgroepen en individuele modelbouwers geven demo’s op banen of showen hun indrukwekkende diorama’s. De veelal modulebanen zijn van diverse schalen en van N-spoor tot en met spoor 1. Heel bijzonder is ook, dat er een speciale baan wordt opgebouwd om te kunnen gaan rijden met stoom.

De volgende verenigingen (clubs) die in ieder geval op NOORDSPOOR vertegenwoordigd zullen zijn:  Modelspoorvereniging Drachten (MD), FREMO (Amerikaans), Modelspoorclub Ol Pait, Friese Modelbaan Club, Eisenbahnfreunde Friesland e.V. (Duitsland), Modelspoorgroep De Dwarsliggers, Modelspoorgroep Nienoord, Modelspoorclub Roden, Vriendengroep Modelspoor Noord, Spoormodelclub De Stoomfluit, Stoomgroep Holland en Meccano Gilde Nederland.

Anderen die zich presenteren zijn; Nationaal Modelspoor Museum Sneek, Noord Nederlands Trein & Tram Museum en de Modelspoorvrienden Noord Nederland (FB) inclusief een Treinendokter.

Dit alles in combinatie met een grote internationale verkoopbeurs waarbij in ieder geval vele honderden meters tafel gevuld zullen zijn. Alle deelnemers krijgen een plaats in dezelfde hal. De niet commerciële deelnemers worden met foto’s en info voorgesteld op de Facebookpagina Noordspoor.

Plaats: Drachten
Locatie_adres: Oprijlaan 3
Locatie: Fries Congrescentrum
Url: www.wbevenementen.eu

Onze modelspoorbaan bij uw evenement?

Klik hier

voor meer informatie en vraag naar de mogelijkheden